2/07/2022 uitstel is geen afstel

Even uitstellen naar een latere datum

Dag lieve lezers,

Helaas hebben we ons 2de grote uitstap van het jaar met ons vieren moeten annuleren. Dat was natuurlijk wel spijtig, maar veiligheid boven alles. Philippe had woensdag een koortsopstoot gehad na een visite bij de tandarts (dit kan je lezen in ons vorig blogbericht) maar momenteel is hij nog steeds wat aan de koortsige kant. In de afgelopen dagen wilde zijn koorts niet zakken en bleef deze maar schommelen tussen 38.8 °C en 39.6 °C. Hij heeft ook constant in bed gelegen en Tja, Tazzy die begreep er helemaal niets van. Stiekem is hij een paar keer bij Philippe op bed gesprongen om tegen hem aan te kruipen. Hij liet op deze manier weten dat hij er was. Zolang hij rustig op zijn plekje bleef liggen was het wel oké.  Philippe is helaas in de afgelopen dagen niet veel uit zijn bed geweest.

Telkens ik thuis kwam, nam ik Tazzy ook mee naar de tuin om dan even te spelen. Natuurlijk geen uren want het was buiten al een warme temperatuur en ook ikzelf hou het geen uren vol om te ravotten met de jonkies op een hoog tempo. Tenslotte heeft Tripple ook er al een werkdag op zitten.

Dus, het was net nog teveel voor Philippe en niet verantwoord om dan een tripje uit te zitten naar Hasselt en dat voor enkele uren op een stoel te gaan zitten in een kantine van een manege. Als je U niet goed voelt, kan je nergens beter zijn dan thuis. Normaal gaan we dan morgenochtend wel even naar de losloopweide hier in het Neerlandpark zodat beiden honden daar even kunnen ont stressen. Jammer genoeg zullen onze lieve vrienden nog een aantal weekjes moeten wachten op de voorstelling van T&T. Maar gelukkig hebben ze de honden al gezien op foto.  

Worteltijd

Vandaag zat er dus ook geen wandeltochtje in naar de losloopweide omdat Philippe niet sterk genoeg was. Dus.. Wat gaan we vandaag dan doen? Oja, een Kong vullen met van die lekkere oranje stukjes die baasje ook graag eet. Lekker gezond voor mens en dier. Een portie worteltjes klaar maken voor 2 ongeduldige woefjes. En ze weten het al goed genoeg wanneer het worteltijd is. Als ik bezig ben met de voorbereiding en nog maar een stukje in mijn mond durf te steken en ze hebben het gezien, dan krijg ik al een klein piepje op de achtergrond of zoals Tazzy het geweldig goed kan, dan gaat hij vlak achter mij zitten. Hoe vaak ik hem hiervoor al de keuken heb uitgestuurd, toch overwint zijn nieuwsgierigheid het altijd. En Tripple? Die gaat dan aan de andere kant (links van mij) zitten wat ook geen ideale plaats is. Ook haar moet ik dan eens de keuken uitsturen. Als de worteltjes klaar zijn dan is het een groot feest en juist alsof kinderen een groot cadeau krijgen. Hun gevulde Kong krijgen ze enkel bij goed weer buiten in de tuin. Als we dit binnen zouden geven, dan zouden we nogal wat schade hebben aan onze meubels.

In ieder geval, altijd een plezier om die 2 te zien genieten van hun wortelmoment.

In de avond genoten we nog even buiten van het heerlijk weertje. Terwijl de honden in de schaduw lagen te rusten, dronken wij nog een frisse Ice-tea om vervolgens vanavond op tijd onder de veren te kruipen. Zo in de zomervakantie is er eigenlijk bijna niks op televisie en dan is het ook maar saaie boel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.