Philippe & Tazzy in class – W1

Van 18/10/2021 tot 22/10/2021

Vrijdagmiddag 22 oktober 2021 keer ik met een voldaan gevoel weer naar huis toe. Mijn 1ste week class in Tongeren met mijn nieuwe blindengeleidehond Tazzy is redelijk goed verlopen. Het was ook wel een intensieve week moet ik toegeven. Intensief maar ook wel uitputtend!

Afgelopen maandag de 18de oktober stapte ik een klein beetje nerveus het centrum binnen. Al had ik dit 8 jaar geleden met Cenna ook al meegemaakt, dit zou toch wel een beetje anders zijn. In de tussentijd van de 2 classes is het BCG verhuisd naar een andere locatie in Tongeren wat meer ruimte heeft dan de oude locatie. We waren hier nog maar 1 keer bij een opendeurdag enkele jaren geleden geweest, maar toen hadden we de rondleiding niet gehad.  Gelukkig moest ik de trein niet nemen naar Tongeren, al had ik dat geen probleem gevonden, maar Manuella had aan onze lieve vriendin Diane gevraagd om te rijden. De dames zouden nadien nog even bij Manuella haar grootmoeders op visite gaan.

De trainster Lore besprak nog even met ons hoe de class zou verlopen en dit zowel intern als extern. Manuella zou als ik terug thuis ben uitgebreider kennis kunnen maken met Tazzy. Gelukkig mocht Tazzy al meteen kennis opnieuw komen maken met Manuella en Diane want hij zou hun nadien nog héél vaak zien. Na de nodige uitleg vertrokken de 2 dames en ik kreeg de rondleiding in het centrum. Toch wel véél meer ruimte dan in het ouderlijke huis wat zeer compact was. Hier zijn dan 5 slaapkamers voor de gebruikers voorzien. Omdat ik de enige in class was, kreeg ik de slaapkamer met badkamer toegewezen.  Na even tot rust gekomen te zijn genoten we ’s middags samen met enkelen medewerkers van ons middagmaal.  

In de namiddag had Lore een wandelingetje voorzien met Tazzy. Nee, nog even ontspannend vandaag. Zowel voor mij als Tazzy waren dit toch wel nieuwe prikkels. Tazzy liep gewoon mee aan de riem die ik vasthield en ik liep aan de arm van Lore. In de avond werd er door een vrijwilliger gekookt.  Ik moet toegeven dat het eten iedere avond toch wel lekker was in de afgelopen week want iedere avond kwam er een ander pleeggezin koken voor de geleidehondengebruikers in class.

In de volgende dagen leerde ik nog de nieuwe commando’s te gebruiken die erbij waren gekomen of waren veranderd in de tussenperiode van de vorige class in 2014 en nu. Dat zal natuurlijk nog wel even wennen zijn omdat dingen in het leven nu eenmaal veranderen. Ik had tijd genoeg om ook met Tazzy te spelen en een band op te bouwen met hem. De trainingen waren intensief, maar uren aan een stuk trainen was nu ook niet haalbaar. Maar gelukkig deden we het in kleine stukjes. We hadden de afgelopen week ook wel geluk met het weer. We zijn ook in Hasselt gaan trainen aan het Sint-Katharinaplein achter het cultureel centrum van Hasselt. Ja, een gekende locatie want hier trainde we ook met Chivas en Cenna in onze vorige class.  

Op woensdagavond kwam het pleeggezin van Tazzy op bezoek. Dit waren aangename mensen. Tazzy herkende hun natuurlijk nog. Ondanks dat hij ook in een *Boarder gezin zat tijdens zijn opleiding zat. Het pleeggezin had nog enkele spulletjes voor de hond meegebracht. Ja, daar was Tazzy wel blij mee 😊. Het was in ieder geval wel een gezellige avond moet ik toegeven.

Op donderdag kwam er een cameraploeg van het één programma ‘Iedereen Beroemd’ langst dat iedere avond na het Journaal van 19u wordt uitgezonden. De opnames duurde in totaal 1u30 min. terwijl we maar 30 seconden in beeld zouden komen. Bepaalde dingen maar herhalen. Dat bracht op het einde wel wat verwarring mee voor de hond. Gelukkig stond Lore ons hier goed in bij. Morgenavond zou dit dan worden uitgezonden op tv.  Het was vandaag in ieder geval wel een zeer winderige dag. Afgelopen nacht had het toch in België weer eens gestormd.  

Het was al snel vrijdagmiddag en tegen de middag zouden we terug in Wilrijk zijn. Eerst natuurlijk alles inladen zoals de mand, het eten, Tazzy zijn speelgoed enz… Een hele verhuis… Natuurlijk Tazzy niet te vergeten. ’s Middags stond Manuella al een klein beetje zenuwachtig met een grote smile op ons te wachten. We werden allen verwelkomt met een warm gevoel. Lore installeerde Tazzy in huis en gaf me en Manuella nog wat extra instructies. Nu de volgende 2 dagen zal het echt een gewenning hier thuis worden zo samen met ons drieën.

In de afgelopen week hebben we ons vooral toegelegd op de basistraining tussen hond en baasje en dit vooral omdat er toch dingen veranderd waren. Gelukkig konden we even terug naar de basis gaan. Dit eigenlijk ook wel weer door de coronapandemie die nog steeds heer en meester is in België. Als er geen corona was geweest, dan hadden we de stations en het openbaar vervoer ook al meer verkend. Door dat ik deze momenteel toch maar zeer beperkt neem naar bepaalde locaties in de omgeving kan het nemen van de bus uitgesteld worden naar één van de volgende weken tijdens mijn class periode. Het nemen van de trein momenteel nog geen prioriteit omdat we nog niet naar Limburg zo meteen zullen pendelen of andere locaties waar een trein voor nodig is. Dit is een training die kan uitgesteld worden naar het voorjaar.

 

 

*Boardergezin is een gezin dat de hond na een trainingsdag opvangt in een huiselijke omgeving. Iedere avond om 16u30 wordt de hond opgehaald en iedere ochtend om 8u30 wordt de hond naar het centrum gebracht. Dit is zoals een kind naar school gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.