25-10-2021 Philippe & Tazzy – class – week 2

Het afgelopen weekend was ons eerste weekend samen thuis. Niks op de agenda, gewoon rust. Vorige week waren er zowel voor mij als voor Tazzy toch wel heel wat nieuwe prikkels. Aan elkaar leren wennen, op elkaar leren vertrouwen en elkaar wat leren aan te voelen. Ik merk natuurlijk dat ik met Tazzy even een stap moet terug zetten en enkele dingen terug moet opfrissen. Met Cenna verliep het allemaal zo vlotjes omdat we op elkaar ingewerkt waren. Maar nu, nu is het weer alles opnieuw aanleren.

Er is beslist dat ik mijn 2de week class thuis zou doorbrengen, dit gebeurd wel meer dat een geleidehond gebruiker thuis zijn opleiding verder zet. Stiekem was ik daar toch ook wel blij om, want nu word ik niet meer iedere ochtend uit mijn bed gekraaid door die vervelende  haan van in de buurt.

In de afgelopen week leerde we enkele belangrijke trajecten zoals de route naar mijn werk (bushalte waar ik op- en afstap. Dat is niet altijd een even gemakkelijke route omdat hier toch wel regelmatig obstakels staan zoals verkeersborden op het voetpad, afval ophaling op woensdag en de fiets- en voetpaden die hier doorlopend zijn met enkel een kleurverschil. Ja, dat is voor ons een ramp.  Ook de route naar de apotheker oefenden we een keertje in.  Het waren meestal intensieve sessies van 1u tot max 2u in de voor- en namiddag.  We merkte toch dat dit al voldoende was voor ons beiden.

we gingen ook al eens een keertje naar mijn werk om er de omgeving te verkennen. Ja, op een chemisch bedrijf geraak je als buitenstaander niet zomaar binnen. Ik moest op voorhand aankondigen dat ik met Lore zou komen en Lore moest dan enkele veiligheidsfilmpjes bekijken en vragen beantwoorden. Dat is hier op het werk een standaardprotocol. Tazzy was precies niet zo onder de indruk van dit alles. Natuurlijk gingen we al op bepaalde stukken trainen zoals binnen en buiten gaan via het poortje. Mijn bureau even verkennen en ook Tazzy mocht kennis maken met zijn nieuw plekje op bureau.  Ik merkte natuurlijk op het einde van de trainingssessies dat ook Tazzy wel moe was.  Dat is ook niet abnormaal é, je moet zoveel nieuwe dingen die we moeten aanleren.

Natuurlijk loopt het niet altijd even perfect. Al die commando’s die we terug moeten opfrissen, hier en daar zijn er nieuwe commando’s gekomen in plaats van andere commando’s die wij 8 jaar geleden hadden geleerd. Gelukkig is Lore hier héél alert op om ons te corrigeren. Het is goed om hier samen met haar toch wel de tijd voor te nemen want ik moet toegeven dat dit toch zo anders werken is dan met Cenna. Gelukkig heb ik al tonnen ervaring omdat ik altijd grote honden heb gehad en ook al een eerste geleidehond had. Al deze ervaring is toch wel ideaal om mee te nemen in deze nieuwe uitdaging.

Eigenlijk al snel was het vrijdagmiddag en eindigde onze 2de class. Er zijn veel dingen gebeurd en vermoedelijk zal ik nog dingen vergeten zijn om te vertellen, maar in ieder geval, beiden zijn we blij dat het wel weekend is dat we weer wat kunnen bij rusten.  Helaas wordt er op zaterdag 30/10 de klok weeral verzet van 3u naar 2u. Dat is een uurtje langer slapen, maar dat wil ook zeggen dat zowel wij als de hond hier toch wel last van ondervind. Dat zullen we dus volgend week wel ervaren. We hebben nu een verlengd weekend want maandag is het 1 november (Allerheiligen) en dan wordt er niet gewerkt en komt Lore ook niet!.

Zo dit was de update van week 2.

Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.