23/06/2022 Wat een uitdaging!

Wat een uitdaging

Een uitdaging voor Tripple maar evengoed ook voor mij. Wat een gedoe vandaag om thuis te geraken. En dat voor een afstand van ongeveer 5 km.  Om 11u gestopt met werken om dan de bus van 11.08 te nemen en dan om 11:40 thuis binnen te wandelen.  Maar helaas pindakaas! Vandaag kwamen we pas om 12u15 thuis binnengewaaid. De bus van 11:08 was afgeschaft, de volgende bus die ik kon nemen Lijn 183 reed opeens een andere route en passeerde niet aan de bushalte ‘Zuid’ waar die wel moest passeren. Reden van omleiding was onbekend en stond ook nergens aangegeven. Ik was aan vandaag speciaal aan halte ‘Zuid’ gaan wachten omdat aan mijn vaste bushalte een omleiding was voorzien. De omleiding van halte ‘Troonplaats’ kan ik aannemen maar met de 180 bundel is het nu gokken en hopen dat ze omleidingshalte ‘Broedermin’ aandoen, en dat gebeurt niet altijd.  Dus daarom waren wij met bus 14 tot aan halte ’Zuid’ gegaan om dan tot de conclusie te komen dat zowel bus 500 als de 180 bundel deze halte niet bedienden.

Levensgevaarlijk kruispunt en bushalte aan station zuid

Toch eigenlijk niet te begrijpen. Ze zitten zo te klagen over de verkeersveiligheid etc. Maar aan het kruispunt waar nu een aantal jaar geleden de busterminal is aangelegd zodat niet alle bussen meer in stad hoeven in te rijden en waar ook een druk mini-station ligt waar veel pendelaars passeren richting Oost- en West-Vlaanderen, Nee daar is nog niks aangepast. Ze hebben wel mini-aanpassingen uitgevoerd aan dat kruispunt maar niet in functie van de veiligheid van de voetgangers. En dan nog maar te zwijgen over de 2 bushaltes van station Zuid zelf. Je stapt in of uit de bus, maar de fietsen passeren er gewoon en bijna 90% remt niet af en zoeven maar langst je door. Gewoon verschrikkelijk en zeker voor ons als blinden.

Via het levensgevaarlijke kruispunt aan station Zuid dan maar terug naar de begin- en eindhalte van de lijn 500 gewandeld om vervolgens van de chauffeur te horen dat er een omleiding is tot 8 juli en ze een omleiding moeten maar we aan halte ‘Zuid’ moeten passeren. Resultaat: deze bus passeerde de halte waar wij eerst stonden te wachten en waar we gerust hadden kunnen blijven staan. Dat was even vloeken natuurlijk. We zijn dan ook via de Boomsesteenweg en Boekstraat naar huis gewandeld. Een route die wij nog maar enkele keren hebben gedaan, maar dat wel een gekende route van Philippe & Tazzy is.

Laatste stukje naar huis

Merk wel dat het voor de hond even wennen is. Zeer alert en oplettend met wat er rond ons gebeurt en dat is wel fantastisch. Dan gaat ze iets trager wandelen en voel je dat ook in haar beugel.

En Tripple had vandaag dus een enorme uitdaging, kende de route naar de busterminal niet en dat ingewikkeld kruispunt met die scheve zebrapaden, dat was ook maar vreemd. Blij dat ze me veilig naar huis heeft gebracht ondanks het laffe weer buiten.

Vond je dit blogbericht interessant?
Abonneer je dan op onze interessante nieuwsbrief om meteen de nieuwe blogberichten te ontvangen in je mailbox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.