19/06/2022 Even bekomen na onze 1ste intensieve uitstap

Dag lieve lezers,

Vandaag is het gelukkig niet meer zo zwoel als gisteren (temperaturen van lokaal 35 graden). Natuurlijk in de grootsteden koelt het iets minder snel af als op het platteland. Maar wat waren we blij dat er toch een briesje te voelen was als we buiten kwamen. Ook voor de honden was dit aangenamer.

Toch hadden we vandaag bewust niets gepland zoals ons wekelijks uitstapje naar de losloopweide. Het was voor ons vieren gisteren toch wel een leuke maar toch ook wel een vermoeiende dag. Even tot rust komen want morgen is het weer een nieuwe werkdag voor mij (Manuella & Tripple). Het was ook onze 1ste grote uitstap buiten onze comfortzone sinds februari 2020 (2 jaar niet echt wat kunnen doen door de Coronapandemie). En er is ons wijs gemaakt dat we het toch anders moeten aanpakken en niet meer zo een gejaagd leven als in het verleden kunnen leiden met onze honden. Tripple met haar gevoelig karakter en emmertje, dat moeten we nu even anders doseren.

Tuurlijk! Het komt wel goed en het heeft zijn tijd nodig. Ergens wel zonde dat we onze opleiding (class) hebben gedaan in een fase waardoor je niet kon beschikken over de volledige eindtraining met de honden. Nu dat we uit de comfortzone treden kunnen we pas gaan ontdekken in hoeverre onze honden hun emmertjes kunnen volgelaten worden. Dat moeten we natuurlijk langzaam opbouwen en dan komt het wel goed. Alles op zijn tijd en nu kunnen we misschien nog enkele leuke uitstappen gaan plannen voor de zomer.

Maar vandaag… Vandaag hadden we toch wel 2 tamme honden die niet zo actief waren in de dag. Ten 1ste veel te warm in de dag en ten 2de de uitstap van gisteren vermoedelijk. Weet je wanneer ze actief werden? Ja juist, tegen half 10 in de avond, het moment dat we in ons bed gingen kruipen. Het was nog een acceptabel temperatuurtje voor de honden en er was nog wat licht buiten. Dus deze 2 dachten nog even te gaan genieten… En zo zijn we dan ook ons weekend geëindigd met een voldaan en goed gevoel.

Vond je dit blogbericht interessant?
Abonneer je dan op onze interessante nieuwsbrief om meteen de nieuwe blogberichten te ontvangen in je mailbox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.