Zaterdag 4/06/2022

Wat gaat de tijd toch zo snel. Een maand geleden zaten we nog op het prachtige Vlieland te genieten van de ontmoeting met Joyce en Isaac met en onze 2 gepensioneerde kanjers Chivas en Cenna die ons kwamen begroeten. Nog even een mooie herinnering om het af te leren 😀😀

Aan de toren van Vlieland (Nederland) een maand geleden.

Vandaag

Maar nu keren we terug naar de realiteit van vandaag. Op 1 juni begint de meteorologische zomer en die duurt tot en met 31 augustus. Wat gaat de zomer anno 2022 brengen? Gaan we mooi weer hebben, gaan er weer hittegolven de revue passeren? Afgaand op het mooie voorjaar denk ik toch wel dat we ons wel aan zwoele zomerdagen mogen verwachten. Gelukkig hebben we nu wel 1 voordeel. Sinds vorige zomer hebben we een airco in huis. De aankoop was vooral in functie voor Chivas en Cenna die veel last hadden van de hitte vorig jaar en natuurlijk ook weer in ons voordeel. De hitte op ons terras is soms niet te verdragen. Maar we zullen wel zien wat de zomer van 2022 ons zal brengen.

In de afgelopen week is er eigenlijk niets speciaals gebeurd. Ons leven is momenteel maar saai moeten we toegeven. Echte al te grote uitdagingen hebben we eigenlijk nog niet gedaan. Helaas hadden we daar ook niet de behoefte aan. Zoveel regels die we in de afgelopen 2 jaar moesten naleven en dan nog eens 2u op een trein/bus heen en 2u terug met een mondmasker? Nee dank je! Ondanks dat de regels versoepelde op 23 mei wilde we toch nog niet het risico nemen. We zijn al zo flink geweest en onder de radar gebleven. Maar buiten de hoog noodzakelijkste dingen leiden we momenteel maar een saai leven 🙁.

Grenzen verleggen.

Eigenlijk wordt het toch wel eens tijd om onze grenzen wat te gaan verleggen. Eens afspreken met vrienden buiten onze bubbel of perimeter van 10 km rond Antwerpen. Eens een uitstapje naar zee, naar Limburg, eens lekker gaan eten met familie of vrienden. Eens op logement gaan. Vooral héél belangrijk…de trein terug wat vaker nemen. Het is zonde dat Corona er anders over heeft beslist maar eigenlijk hebben Tazzy en Tripple nog niet zoveel de trein genomen (toch niet bij ons). Dus daar willen wij wel wat meer werk van gaan maken. Uiteindelijk zijn we afhankelijk van het openbaar vervoer en daar moeten we terug meer gebruik van gaan maken. In de afgelopen 2 jaar zijn we een beetje lui geworden om gebruik te maken van een taxi dienst of alles maar uit te stellen.

Maar…er komen al uitdagingen aan voor de maand juni en meteen al 2 uitstapjes met de trein.
* Half juni gaan we eten bij vrienden in Geel
* Eind juni hebben we met het pleeggezin van Tripple in Haacht afgesproken.
Dus 2 leuke vooruitzichten waar we zeker een verslagje van zullen brengen. Blijf zeker onze blog volgen voor meer leuke verhalen.      

  

Vond je dit blogbericht interessant?
Abonneer je dan op onze interessante nieuwsbrief om meteen de nieuwe blogberichten te ontvangen in je mailbox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.