17-05-2022 Cenna naar de spa

Ach, wat zijn de 2 zwartjes met hun gat letterlijk en figuurlijk in de boter gevallen. Vandaag mocht Cenna naar het hondenhotel voor haar wasbeurt. Ja, als je op Vlieland woont, moet dat blijkbaar wat vaker gebeuren omdat je elke dag gaat wandelen en je door het zeewater rent en weet-ik-veel-wat.

Ik denk dat C&C in die 10 maanden op Vlieland al 3 keer zijn geweest. Joyce, moest ik verkeerd zijn, mijn excuses alvast. Ik heb in ieder geval op verschillende tijdstippen al zwarte honden in een blauw bad voorbij zien passeren op FB met jou verhaal erbij.

Eerlijk gezegd, toen ze nog bij ons in BE woonde gebeurde het niet zo vaak dat ze naar het hondenkapsalon mocht. Bij mijn herinnering is dat ook maar 2 keer, misschien 3 keer gebeurd. In de zomer tijdens de warme dagen en als het regenwater niet stonk, maakte we er tijd voor om beiden honden nat te maken en ze ook in één keer te wassen. Een heel karweitje want Cenna bleef moeilijk stil staan en wilde altijd maar happen in de tuinslang. Een uitdaging! Ik (Manuella) kon me er dan naar kleden om een badpak te dragen en een zomerjurkje. Dan maakte het me niet uit of ik nat werd want daar waren ze beiden wel heel goed in. Als ze nat waren gingen ze nadien lekker schudden. 

Het borstelen daar moest ik niet aan beginnen als ze nat waren. Ze gingen liever lekker schuren over het gras of hun vacht afvegen aan de haag in de tuin. Paarden doen dit ook altijd. Meestal als ze geborsteld zijn of hun wasbeurt hebben gehad, dan gaan ze lekker in het zand rollen.

Maar wat heeft Cenna genoten vandaag van haar was- en borstelbeurt. Dat is altijd leuk om mee te volgen.

Tazzy en Tripple

T&T zijn hier nog niet naar de hondenkapper geweest. Ik had eerst gedacht om ze zelf eerst te gaan wassen in zo een selfwash voor honden, maar aan de andere kant kan je het beter laten doen. Je moet er toch voor betalen. En met Tazzy kan het qua huidallergie niet zoveel kwaad, maar met Tripple moeten we toch oppassen. In ieder geval, ik heb voor mevrouw al speciale shampoo gekocht om eens mee te nemen naar het trimsalon. Ik zal binnenkort eens een afspraak maken en dan breng ik daar ook een verslag van uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.