COVID TOCH HEFTIG BIJ HET BAASJE

Van donderdag op vrijdag in de nacht.

Philippe doet zijn verhaal:

Amai, wat een nacht! Veel te kort want ik heb bijna niet geslapen. Deze keer kwam het niet door de warmte in huis, want dankzij onze airco is het in de nacht nu ook acceptabel in de slaapkamer.  Maar door dat Manuella steeds meer last van COVID-klachten kreeg, stond ik er machteloos bij. Ook Manuella had helemaal of bijna niet geslapen. Ze kon bijna niet ademen of slikken en alles deed pijn. Zij die zelfs normaal geen koorts aanmaakt had deze keer toch wel koorts. De huisdokter in opleiding had gisteren thans gezegd dat ze er niks van zou weten buiten een kleine verkoudheid, maar dit was toch geen kleine verkoudheid hoor!

De ochtend

Uiteindelijk na een korte nachtrust stond ik met kleine oogjes op en voerde het ochtendritueel uit van honden eten te geven, buiten te laten voor hun plasje. Het was nog vroeg, maar zo te zien zou het terug een mooie zonnige dag worden.

Nadat de honden hun eten hadden laten zakken, mochten ze even naar Manuella die nog in bed lag. Tripple begreep niet goed wat er scheelde met haar vrouwtje en vond het zo vreemd dat haar vrouwtje niet zo spontaan reageerde. Ze ging bij Manuella op bed liggen om haar in de gaten te houden, maar begreep niet zo goed wat die vreemde klanken waren die uit de keel van haar baasje kwamen. Als Manuella dan naar Tripple keek en die geluiden erbij kwamen, dan dacht Tripple dat dit om te spelen was. Kopje draaien, verschillende standen van de oren, haar pootje op Manuella gezicht leggen en piepende geluiden maken. Ze begreep er niks meer van. Helaas, het is geen luxe ziek te zijn met een enthousiaste hond zoals Tripple.  Maar aan de andere kant, ze voelde perfect aan dat haar vrouwtje ziek was, en dat had ook effect op Tripple. Ze was héél voorzichtig en ging contact zoeken door bijvoorbeeld tegen Manuella te gaan liggen op bed. Normaal mogen onze honden niet op bed, maar in geval van ziekte wordt er een uitzondering gemaakt omdat de honden dan toch al op bed zitten voor dat we kunnen reageren.

Ook ikzelf voelde me niet 100% en blij dat ik van thuis uit kon werken. Ben in de ochtend wel naar de onze vaste huisarts gestapt en nog extra medicatie te gaan halen voor Manuella omdat het echt niet om aan te zien was. Als dit morgen niet betert, tja dan moet ik misschien toch de ambulance laten komen voor Manuella.

Vond je dit blogbericht interessant?
Abonneer je dan op onze interessante nieuwsbrief om meteen de nieuwe blogberichten te ontvangen in je mailbox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.