Even kort op de bal spelen

Even kort op de bal

Heb even héél kort op de bal gespeeld met het probleem van Tripple van afgelopen zondag. Maandag ochtend meteen Marc een sms’je gestuurd om dit probleem te bekijken en gelukkig… vandaag kon hij een extra training inplannen om dit probleem even te bekijken op dat vervelend perron. Dus om 12u richting Berchem station om daar te trein naar Hasselt te nemen en dat verliep allemaal goed. Ondanks dat Berchem-station ook niet zo eenvoudig is met zijn schuine perrons verliep het goed.
Het enige kleine nadeel was dat het vandaag een warme dag was. Temperaturen boven de 29 graden en dan was het nog eens zo een oude trein die ingelegd werden zonder airco waarvan de raampjes open moesten. Affin.. Aangekomen in Hasselt stond Marc me al op te wachten en vermits dat deze trein bleef staan kon hij meteen nadat Tripple rustig was even oefenen met haar.

Het spannende moment

Het probleem

Yes! Ze weigerde opnieuw en wilde er niet in! Waarom zeg ik nu Yes, meestal als er een probleem zich voordoet en een professional bekijkt het probleem, dan is het probleem vaak opgelost of op dat moment is er geen probleem. Maar gelukkig kon Marc nu wel zien wat het probleem was. Hij moest ook eens paar keer proberen Na een aantal keer lukte het hem toch Tripple in de trein te krijgen maar mijn moederhartje brak toch wel een beetje. Daarom moet je zo een dingen aan professionals overlaten. Na die intense 10 min. Besloot Marc even pauze te nemen en het dan nog eens te proberen en toen lukte het vlot. Nog even naar een ander perron (nieuw perron dat hoger lag) en dat ging ontzettend goed.  Omdat we nog even moesten wachten gingen we nog een cola dringen in de ‘Volksmacht’ tegenover het station en kon Tripple ook even tot rust komen.

Back @ home

De trein terug naar Antwerpen vertrok nu gelukkig vanaf spoor 6 en dat verliep ontzettend vlot. Helaas weer een oude trein en het was iets minder druk. Ik begon een vervelend kuchje te krijgen en besloot mijn mondmasker toch maar op te zetten. Afgelopen 2 dagen is er een koude airco in de bus geweest en dan heb ik meestal wel prijs. Meestal heb ik dan een luchtwegeninfectie want ik ben daar wel gevoelig aan. Tegen kwart na vijf was ik thuis en toen moest ik nog enkele dingen in orde brengen samen met mijn begeleidster van begeleidt wonen. Gelukkig had Philippe al een groot gedeelte gedaan waardoor ik niet al te veel meer moest doen. Ik voelde me vrij moe, maar wat wil je na zo een inspannende dag en dan een vervelende hoofdpijn.  Het dragen van een mondmasker in een warme trein zonder al te veel lucht, niet ideaal, maar met mijn vervelend kuchje dat precies iets erger leek dan deze ochtend, kon ik maar beter een mondmasker opzetten.

Eindelijk thuis

Tazzy was ook door het dolle heen toen we thuiskwamen. Hij had zijn zusje wel echt gemist en natuurlijk zijn vrouwenbaasje. Eerst met hem knuffelen voor ik de anderen kon begroeten. Gelukkig was er nu al wat meer schaduw in de tuin waardoor beiden honden naar buiten konden. Het was te merken aan Tripple dat ze vandaag wel stevige inspanningen had geleverd want haar emmertje was vandaag behoorlijk vol. Ja, een geleidehond moet ook constant presteren en dat wordt soms door de baasjes ook wel eens onderschat.  Maar gelukkig kan ze nu van de avond genieten en morgen krijgt ze een rustdag want morgen wordt het nog warmer dan vandaag.

Vond je dit blogbericht interessant?
Abonneer je dan op onze interessante nieuwsbrief om meteen de nieuwe blogberichten te ontvangen in je mailbox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.