Oefening Tripple/ opzetten van kerstboom door thuisbegeleiding

Sinterklaas een kinderfeest.

Vandaag is het traditiegetrouw het sinterklaasfeest bij ons in België. Een feest voor de kinderen die dan allerlei lekkernijen en speelgoed krijgen van de goed heilige man (als ze natuurlijk braaf zijn geweest). Wij zelf kopen Traditiegetrouw enkele chocolademannetjes en een stuk speculaas van bij de bakker die we dan tijdens ons ontbijt opeten. Een sinterklaasontbijt noem ik dat.  Geen extra lekkernij buiten een groot stuk wortel voor de honden waar ze ook wel dol op zijn. Nee geen wortel dit jaar in aanbieding voor het paard ‘Slecht Weer’ van de sint dit jaar of een pintje bier voor de sint zoals wij vroeger wel eens klaar moesten zetten bij onze schoen. Ja, de sint kwam denk ik met veel plezier langst ons huis voor dat pintje en vermoedelijk zal hij zelf ook wel een stuk wortel opgegeten hebben ipv dat de hele wortel voor het paard was😀😀😀

OEFENEN zonder Lore.

Tevens was het ook de eerste dag van mijn 1ste week te oefenen met Tripple zonder Lore. Lore vertelde me vorige week dat ik er klaar voor was om met Tripple de gekende routes alleen te oefenen. Moest ik toch ergens met een probleem zitten dan kon ik steeds naar Tongeren bellen voor ondersteuning.

Op 4 januari 2022 krijgen we wel een opvolging en evaluatie van over hoe alles verloopt en wat nog zou kunnen beteren. Vandaag oefende Philippe en Tazzy de route naar de bakker en brachten een brood mee. Blijkbaar toch niet zo handig met Tazzy aan de ene kant en een winkelzakje in de andere hand. Tazzy maakte hier een beetje misbruik van en Philippe besloot de volgende keer dan maar een rugzak mee te nemen. Zelf dacht ik ook met Tripple een route te gaan oefenen naar ‘De Bist’ maar dat plan schrapte we maar omdat ik nog wat wankel stond op mijn bene stond en toch wel een beetje last had van een stijve arm. Ben zelf ook niet naar de pianoles vandaag geweest omdat onze begeleidster van Mobilant langst kwam om bepaalde dingen in orde te brengen net als de kerstboom op te zetten.

Kerstboom

Het is ondertussen al het 5de jaar dat ik de kerstboom laat zetten door onze begeleidster.  Ik haalde alle spullen uit de kelder. We hebben een plastieken kerstboom voorzien want dat is veel veiliger voor ons maar ook voor de honden. Dennennaalden zouden blijkbaar giftig zijn voor honden en die naalden kruipen ook overal in. Het enige spijtige van een kunstboom is dat je de dennengeur niet in huis hebt hangen en dat vind ik wel jammer.

Tazzy en Tripple vonden de kerstboom toch zeker interessant. Ik wilde de kerstboom al voorbereiden maar moest er mee stoppen want ik draaide helemaal weg en was zo snel buiten adem. De honden hebben heel de boom afgesnuffeld en vermoedelijk nog geuren van Chivas en Cenna erin geroken. Tijdens het opzetten van de kerstboom en het hangen van de lichtjes en ballen heb ik er bewust voor gekozen om de honden in hun bench te leggen. Zo konden ze alles wel vanaf de eerste rij meevolgen en was het ook veilig voor hun beiden. Er was tenslotte ook niet zoveel extra ruimte voorzien waardoor ze beter even op één plekje konden blijven liggen.

De kerstboom was met 2 toch veel sneller opgezet en beiden dames hadden carte blanche gekregen   De enigste voorwaarde was dat er maar genoeg kerstballen inhingen en de lichtjes mooi waren verdeeld. Niet dat ik er veel van kan waarnemen en Philippe al helemaal niet maar het geeft toch een warm gevoel. Toen de kerstboom klaar was mochten de honden er eens aan gaan snuffelen en dat viel héél goed mee. Er was nog voldoende ruimte en hopelijk zullen er in de komende weken geen kerstballen sneuvelen. Ik heb ook bewust gekozen voor onbreekbare kerstballen omdat de honden er eens tegen kunnen lopen of wij zelf. En als je dan net het glas van een kapotte kerstbal niet kan opruimen en je of de hond er moet intrappen, dan ben je verder van huis.

T & T maakten ook kennis met de stagiaire die erbij was en haar hartje was al helemaal gesmolten. Gelukkig waren de honden iets minder een springbal maar de tongen kletsen nog naar alle richtingen. Beiden dames waren zo gecharmeerd door deze 2 blondjes dat ze even hun focus kwijt waren om nog de kerstkaartjes te schrijven die moesten verstuurd worden.

Er is ook voor Chivas en Cenna een pakje voorzien. We gaan dat deze week nog proberen op te sturen met de hoop dat het op tijd in Nederland is want rond de feestdagen een cadeautje of kaartje versturen, dan kan er helaas wel eens wat mislopen of verloren gaan.

Dit was onze sinterklaas update weer van 2021!

Tot snel!

Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.