Een heftige periode achter de rug en klaar voor een nieuwe start.

Bericht van Philippe:

“De laatste 2 maanden waren best wel een heftige periode vol allerlei emoties voor mij. Altijd had ik al geweten dat dit zou gebeuren, maar de confrontatie met dit alles was toch zo anders dan ik me had voorgesteld.”

Op 24 augustus 2021 kreeg ik om half 5 in de namiddag telefoon van het BCG  (Belgisch Centrum voor Geleidehonden) dat er een eventuele positieve matching was gevonden die bij mijn profiel zou aansluiten. Eerlijk gezegd? Nee, dit had  niet verwacht! Wat was dat op zich al heftig nieuws. Dit voelde zo dubbel. Aan de ene kant was ik heel blij, maar aan de andere kant moest ik nu opeens Cenna gaan herplaatsen naar een nieuw gezin. Dit zou voor mij de eerste keer worden dat ik met dit zou geconfronteerd worden.

Op 26 augustus 2021 kwam de trainster Lore dan op bezoek met Tazzy. Na de kennismaking in huis, een traject lopen buiten huis en wat uitleg, had ik er wel een goed gevoel bij. Ik zei niet meteen volmondig ja om verder te gaan met Tazzy. Opeens stonden zowel ik als Manuella voor een andere moeilijke beslissing die we eerst moesten nemen.

Gelukkig moest ik niet meteen in class komen en had ik nog wel even de tijd om allerlei zaken te gaan regelen. maar de class was wel al binnen 6 weken. En nu moest ik opeens nog zoveel gaan plannen. Opeens moesten we een dubbele gouden mand vinden voor onze 2 andere trouwe metgezellen die nu op het einde waren van hun werkjaren. Lang geleden al hadden we de beslissing gemaakt dat Cenna & Chivas scheiden zeker niet mogelijk was. Ook al was er voor Manuella nog geen opvolger gevonden, deze 2 kanjers kon je niet meer scheiden. Eens we de zekerheid hadden dat Chivas & Cenna samen zouden kunnen blijven, toen zei ik pas met volle overtuiging dat ik er met Tazzy wel voor ging gaan.

In die 6 weken kwamen er nog zoveel dingen op me af zoals het definitieve afscheid van Cenna mijn eerste blindengeleidehond, mijn trouw maatje. Maar ook van Chivas afscheid nemen was best wat zwaar. Het afscheid nemen van deze twee kanjers die acht jaar onze trouwe begeleiders waren geweest ging niet voorbij zonder een traan. Dat bracht toch wel wat emoties met zich mee. De zoektocht, de verhuis, dat moest allemaal in 3 weken gebeuren. Chivas en Cenna verhuisden dan ook op 26 september 2021, zodat ik me in alle rust kon voorbereiden op alles wat ging komen met Tazzy. In de 3 resterende weken voor de startdatum van 18 oktober, nam ik de tijd om dit alles een plaats te geven, me in alle rust te voorbereiden op de komst van Tazzy, maar ook het appartement terug klaar te maken om hem te verwelkomen bij thuis komst. Ja door de verhuis van Chivas en Cenna moesten wij enkele dingen opnieuw aankopen. Maar vanaf morgen 18 oktober start er een nieuwe uitdaging voor me.

Snel volgen er dus meer updates!

Liefs Philippe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.