Review veiligheidspoortje

Ons nieuw veiligheidsrekje voor de honden

Een maand geleden, op woensdag 2 maart 2022 werd er bij ons een nieuw veiligheidsrekje geleverd dat vooral te gebruiken is voor kinderen, maar ook voor enthousiaste huisdieren die graag over lage hekjes heen springt. Ook wij waren genoodzaakt een nieuw hekje aan te kopen voor de veiligheid van Tazzy, maar ook voor de veiligheid van ons bezoek. Hopelijk zal Tazzy hier dus nu niet meer overspringen. Ik had een maand geleden beloofd onze review te delen over dit poortje want op een week gebruik heb je hier toch geen zicht op!

Review ‘BabyDan klemhek 73-56cm breed en 105cm hoog’ gekocht op www.bol.com.

Tot onze conclusie is het toch wel een stevig hekje als het hekje gesloten is. Als je de veiligheidsklem van het hekje afsluit, dan is er geen beweging meer in te krijgen. Staat de veiligheidsklem open, dan kunnen de honden met de nodige kracht het hekje openduwen om te ontsnappen. Daarom is het wel belangrijk als er iemand binnenkomt de extra veiligheidsklem te sluiten.

Qua hoogte ideaal. Misschien 1 cm lager omdat blijkbaar 105cm ook een standaardmaat is om een deurklink te plaatsen op de deur. We hebben onze halve maantjes die moeten bevestigd worden tegen de deurstijl dan ook zo geplaatst dat het gelijk komt met de deurstijlrand. Dat kwam ook ideaal uit om geen problemen te hebben met de deurklink. Nu kunnen we het hekje dus gewoon laten staan en sluiten, de deur kan dicht en we maken geen krassen op het hekje op deurklink.

En als er bezoek binnenkomt kan Tazzy er niet meer overspringen. Hij kan met zijn hoofd juist boven de rand van het hekje kijken, maar Tripple niet. Die staat dan helemaal uitgestrekt met haar pootjes juist op de rand van het hekje. Door dat de veiligheidsklem opgespannen is, kan het hekje gelukkig 50kilo houden want als de honden er met 2 tegenspringen? Ja, dat is toch wel een gewicht.

Conclusie:

Prijzig veiligheidshekje, maar het is tot nu toe zijn geld wel waard. Nog even een foto voor onze ziende volgers van het hondenrekje.

Veiligheidspoortje

Vond je dit blogbericht interessant?
Abonneer je dan op onze interessante nieuwsbrief om meteen de nieuwe blogberichten te ontvangen in je mailbox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.