Even toch wel een belangrijk bericht

Krijg jij ook brieven van blindengeleidehond Max?

Het Vlaams Oogfonds stuurt regelmatig gepersonaliseerde mailings naar het grote publiek om giften in te zamelen om de opleiding van geleidehonden te financieren. De brieven gaan vaak over Max, een zwarte labradorpup, die graag een opleiding tot blindengeleidehond zou volgen. Hij roept mensen op om zijn opleiding te steunen. In de mailings zitten kleine attenties, gadgets en een ‘certificaat van excellentie’ om de geloofwaardigheid van de mailing te versterken.

De brieven doen beroep op de vrijgevigheid van de bestemmeling die denkt de opleiding van blindengeleidehonden voor personen met een visuele beperking te steunen, maar in tegenstelling tot wat de mailing van het Vlaams Oogfonds laat uitschijnen, leidt deze organisatie zelf geen geleidehonden op.

Samen met de andere leden van de BAFD (Belgian Assistance Dog Federation), besloten wij dat het tijd is om hierop te reageren. Wij worden regelmatig aangesproken of opgebeld door mensen die veronderstellen dat ze ons financieel steunen door hun giften aan het Vlaams Oogfonds, terwijl wij, noch de andere leden van de BADF, financiële ondersteuning om honden op te leiden krijgen van het Vlaams Oogfonds.

Wie een gift wil doen aan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden en de opleiding van blindengeleidehonden voor personen met een visuele beperking rechtstreeks wil steunen kan dit doen door middel van een overschrijving op rekeningnummer BE49 0681 0550 1671 of via de doneerknop op onze website. Voor giften boven de 40,00 euro ontvangt u een fiscaal attest.

https://geleidehond-be-chienguide-be.givingpage.org/General-donation-form-website—NL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.