Honden namiddag alleen thuis voor de eerste keer

Vandaag blijven onze honden voor de allereerste keer alleen thuis. Dit om de simpele reden dat we van een overleden persoon afscheid gingen nemen. De vader van onze goede vriend Rudi was er niet meer. Ja, de honden hadden eventueel kunnen meegaan, maar uit respect doe je dit niet. Dat is onze mening natuurlijk. Het was achteraf bekeken ook niet praktisch geweest. En uiteindelijk werd er voor ons gezorgd en konden we met de ouders van Philippe mee rijden tot voor de deur. Tijdens zo een gelegenheden is er toch meestal begeleiding voorzien.

In het verleden zijn zowel Chivas als Django ooit 1x mee geweest naar een begrafenis. Beiden begrafenissen vanuit het verleden waren in de kerk. Simpel en rustgevend is dat niet want als je moet rechtstaan voor de pastoor, dan staat de hond ook mee recht of de hond wordt eens onrustig. Dus besloten we gewoon de honden thuis in hun prikkelvrije ruimte in alle rust. We deden wel de tussendeur naar de woonkamer dicht zodat ze het lawaai van de algemene voordeur of de passerende buren niet zouden horen.

De honden zijn ongeveer 1u30min. alleen geweest wat voor de 1ste keer toch wel lang is. Daar zijn we wel blij om. Natuurlijk uren alleen laten dat moet langzaam opgebouwd worden. De volgende keer zouden ze 15 januari misschien wel eens alleen kunnen zitten als Rudi en Diane geen oppas kunnen zijn. Dan hebben we ons jaarlijks familiefeest dat in de buurt zal doorgaan.

 

Vond je dit blogbericht interessant?
Abonneer je dan op onze interessante nieuwsbrief om meteen de nieuwe blogberichten te ontvangen in je mailbox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.