Trowback 26/01/2018

Vanochtend zijn de baasjes op tijd opgestaan want vrouwtje moest voormiddag naar de Franse les en ik (Chivas) mocht natuurlijk mee. Zusje Cenna bleef vandaag bij het baasje omdat hij ook thuis was.

Om half negen vertrok ik met vrouwtje naar de bushalte en in de bus zocht ik voor het vrouwtje een klapstoeltje op. Aangekomen aan de halte Elisabethlaan in Berchem stapte ik met mijn vrouwtje af en bracht ik haar naar het eerste zebrapad, het 2de zebrapad, het 3de zebrapad voor we aan de grote straat kwamen. De lichten sprongen voor ons op groen en we staken de straat over.

Helaas door getreuzel van anderer mensen geraakte ik met het vrouwtje niet tijdig aan de overzijde en moesten we wachten op een klein stukje voetpad tussen de straat en het tramspoor. Gelukkig had de lieve tramchauffeur al gezien dat ik mijn vrouwtje niet meteen in veiligheid kon brengen, maar de tramchauffeur reed heel voorzichtig en toen hij merkte dat we ver genoeg van hem verwijderd waren en niet op de straat stonden, toen passeerde hij voorzichtig. Gelukkig sprong het op groen en ik kon nog even naar het gras om een plasje toe doen voor we in de klas binnenkwamen. Tijdens de les was ik héél stil al liet ik me toch af en toe eens horen.

Na de les wandelde vrouwtje samen met iemand van de klas naar de tramhalte en we konden gelukkig tram 15 nog nemen want vrouwtje wilde tot de halte in Belgialei gaan en daar de 17 terug nemen want op Harmonie was véél tr gevaarlijk. We zaten net goed in de tram toen de trambestuurder afriep dat de tram net voor ons een aanrijding had gehad en we niet verder konden. Ik leidde mijn vrouwtje ook maar uit de tram en héél voorzichtig zocht ik een veilige weg om over te steken, maar een onoplettende fietser had ons niet gezien en maakt al van zijn oren.

Eerst wilde vrouwtje bus 21 nemen maar deze bus zat zo vol dat niet iedereeen mee kon dus wandelde we samen met ons klasgenoot maar tot aan Harmonie…. Verschrikkelijk dat fietspad dat tegen het voetpad ligt. Vele fietsers zouden ons onderste boven rijden i.p.v. even hun bel te gebruiken want andere voetgangers kloegen hier ook over. Gelukkig had mijn vrouwtje nog een extra paar ogen die haar hielpen want het was vandaag een vreemd traject voor mij om te wandelen en ja ik heb mijn best gedaan. Ik heb mijn vrouwtje veilig gebracht tot aan de halte Harmonie waar we bus 17 naar Wilrijik namen.

Op de Bist zijn ze ook aan het werken op de Kleine steenweg en het zebrapad was nu opgebroken met rekken er om heen. Ik moest even nadenken hoe ik het veilig kon oplossen, maar goed… ik heb veilig mijn weg gevonden en ik heb mijn vrouwtje thuis gebracht waardoor ik een dikke knuffel heb erdiend en vele goede woordjes. Later op de dag kregen zus en ik ook nog een lekker snoepje… En nu is het avond en ga ik lekker rusten in de bench.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.