23-05-2022: een spannende dag vandaag

Een grote dag vandaag

Goeiemorgen, een beetje de grote dag vandaag want er komen weer aanpassingen aan voor ons. Het overlegcomité heeft de corona maatregelen versoepeld die vanaf vandaag in zullen gaan. Geen mondmasker meer verplicht op het openbaar vervoer, maar als je deze wenst te blijven dragen is dat je eigen keuze. En wij gaan zeker voorlopig nog dat mondmasker op het openbaar vervoer blijven dragen. Ieder zijn eigen keuze en mening, maar wij proberen op deze manier het virus buiten te houden en tot nu toe is dat toch gelukt 😊.

De aanpassing

Maar de grootste aanpassing zal zich in de loop van deze week ontwikkelen. De reizigers mogen vanaf vandaag terug vooraan in de bus opstappen. Dat zal voor ons al een enorm voordeel worden. Hoe vaak we naar de voordeur van de chauffeur moesten lopen en kloppen op de deur om de juiste info te verkrijgen. Veel chauffeurs wezen maar naar de achterdeur of je kreeg het antwoord ‘Kan je de bordjes niet lezen’ Of ‘je moet wel achteraan opstappen é’. Ja, echt waar! We hebben wel wat antwoorden op onze boterham gekregen. Toppunt was dat er ook chauffeurs waren die de deur niet opende en gewoon doorreden als je niet snel genoeg was. Terwijl de regel is dat de chauffeur altijd de voordeur voor een blinde/slechtziende moet openen om te antwoordden op de vraag van deze reizigers.

Maar voor zowel mij met Tripple als voor Philippe met Tazzy zal het even wennen zijn. De honden zijn opgeleid om de achterdeur te zoeken omdat ze hun opleiding tijdens de hele corona periode hebben gekregen en dit bij ons in begin ook deden. Ze gaven de deur aan die het kortste bij was. In theorie als de buschauffeur met de voordeur voor onze neus stopt moet dat wel mogelijk zijn maar dat zullen we in de loop van deze week wel ervaren want de medewerkers van De Lijn gaan nu in de loop van deze week al het plastiek etc. Verwijderen dat ze hadden voorzien om de chauffeurs te beschermen. Dus we zullen nog wel even geduld moeten hebben en vanaf volgende week zou alles normaal vlot moeten verlopen.

Vond je dit blogbericht interessant?
Abonneer je dan op onze interessante nieuwsbrief om meteen de nieuwe blogberichten te ontvangen in je mailbox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.