07-03-2022 Het land der vrijheid?

Het land der vrijheid

Goeiemorgen! Of we hier nu vrolijk van moeten worden of vrolijk van moeten zijn? We weten het toch niet zo goed. Het klinkt allemaal zo bedenkelijk en dat net na een weekje krokusvakantie waarin héél veel mensen zijn gaan skiën of op vakantie zijn geweest.

Het is dus een feit! we staan op in het land der vrijheid. De Belgische overheid noemt dit toch zo.
In de afgelopen 2 jaar waren wij enorm hard gebonden aan allerlei regeltjes die constant wisselde en waar je geen vat op had. De Belgische overheid deelde afgelopen vrijdag via het overlegcomité mee dat de volgende regels zouden ingaan vanaf vandaag.

Nieuwe regels

  • Mondmaskerplicht valt (bijna) overal weg. Moet niet meer gedragen worden in winkels, scholen, bioscoop, restaurant, concertzalen. Wel nog te dragen op het openbaar vervoer, in de zorgsector, in woonzorgcentra, bij de apotheek.
  • Het sluitingsuur voor de horeca valt volledig weg.
  • De evenementensector mag weer opstarten en concerten etc. mogen weer in volle zalen doorgaan. Ook in de sportsector mag er terug publiek ontvangen worden zonder limieten.
  • Huwelijks- net als verjaardags- als eender welk feest mag opnieuw doorgaan zonder beperkingen.
  • CST-ticket valt weg.

Over sommige dingen hebben we onze bedenkingen omdat Covid niet verdwenen is. Het is nog altijd erg aanwezig. De overheid is het precies allemaal wat moe aan het worden. In ieder geval, wij blijven ons mondmasker dragen op drukke plaatsen alsook gewoon in de winkel etc. We zijn hier beiden al zo braaf geweest en tot nu toe gespaard gebleven van Covid dat het, het niet waard is om ziek te worden. En we hebben toch niet de behoefte om op drukke plaatsen te gaan rondlopen. Die zin is er niet meer.

Volgende stap in training

Vandaag belde Marc van het BCG ons om een afspraak in te plannen om treinoefeningen te gaan doen. Afspraak ligt vast voor 23/03 waar jullie ook nog een update van krijgen. De eerste keer dat we met deze 2 honden naar het centraal station van Antwerpen zullen gaan om te verkennen en de in- en uitstap te oefenen van de trein. Op zich zal dat wel niet zoveel verschillen als dat van Chivas en Cenna, enkel zullen we na de training nog niet zo vaak de trein nemen als met Chivas en Cenna in het verleden. Update wordt verzekerd.

Vond je dit blogbericht interessant?
Abonneer je dan op onze interessante nieuwsbrief om meteen de nieuwe blogberichten te ontvangen in je mailbox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.