Tripple is een stoute deugeniet

Pot vol koffie! (ik gebruik dit in plaats van te vloeken) We hoopte dat Tripple haar energie op een andere manier zou kwijt geraken in plaats van takken af te bijten van de beukenhaag, maar helaas, het mocht niet zijn. Tijdens een speelmoment van de honden in de tuin, ging Tripple over haar grenzen heen waardoor ze in een fase komt dat ze dingen doet die niet mogen. De beukenhaag is hier elke keer het slachtoffer van of ze gaat siergrassen met wortel en alles uittrekken.

Helaas krijgt de beukenhaag het nu soms toch zwaar te verduren als daar zo een hond aan die takken zit te sleuren. Wij zijn niet altijd snel genoeg om meteen te reageren en soms heeft ze al een tak vast. Dat vind Philippe helemaal niet leuk dat ze dit doet want de beukenhaag heeft het al niet zo gemakkelijk om mooi te groeien op sommige plaatsen. Dit door de slechte ondergrond in de tuin.  En dan die siergrassen? Ja, er is al een stukje in de tuin die helemaal kaal is geplukt door juffrouw Tripple en waar we nu andere beplanting gaan moeten plaatsen.

Ondanks dat het pleeggezin geprobeerd heeft dit af te leren bleef Tripple dit doen en zet ze hier de trend voort. Daarom mogen beiden honden momenteel ook niet alleen in de tuin spelen of genieten van het zonnetje. Eigenlijk toch wel jammer want een hond moet toch ook buiten kunnen zitten in plaats van een hele dag binnen te zitten. Momenteel moeten wij dan ook elke keer mee naar buiten in weer en wind en ook om met hun te spelen. Maar spelen in de tuin na 10min. dat is op den duur ook afgezaagd.

We hebben al gemerkt als de honden hebben gewerkt dat ze minder kattenkwaad uitspoken. Ja, ik schrijf in meervoud want ook Tazzy is niet te onderschatten. Ik denk dat Tazzy in zijn hoofd een blonde koe is want hij eet graag grassen maar eet ook van de siergrassen in de tuin. Hoe vaak we hem al betrapt hebben op het eten van de siergrassen. En toch, toch blijft hij het doen. En als Tripple een tak van de beukenhaag heeft gebeten, dan wil meneertje persé deze tak hebben en zal hij er ook alles aan doen om deze af te pakken waardoor de honden lekker gaan rennen achter elkaar.

Dat zijn dan juist de fases die je goed in de gaten moet houden en laat dat een enorme uitdaging zijn voor ons. Tazzy en Tripple lopen ook veel stiller rond waardoor je soms moeilijk kan horen. Dat is wel een enorm verschil met Chivas en Cenna die je altijd kon horen. Manuella was nog niet voldoende genoeg hersteld om te ravotten in de tuin of een wandeling te gaan doen in het park. Gelukkig hield ze ondanks haar beperkt zicht toch de honden wel goed in de gaten. Maar ook zij is helaas te traag om snel te reageren op de honden als ze kattenkwaad uithalen.

Vond je dit blogbericht interessant?
Abonneer je dan op onze interessante nieuwsbrief om meteen de nieuwe blogberichten te ontvangen in je mailbox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.