Philippe & Tazzy – week 4 in class

Deze week zitten we in onze 4de classweek. Het verloopt ook weer een beetje anders dan normaal het zou zijn. Deze week was het maar een extreme korte week omdat er opnieuw een verlengd weekend was. Donderdag 11 november – wapenstilstand en op vrijdag werd er niet gewerkt.  Lore kwam dus enkel begin van de week.

Maandag de route naar de apotheek in de voormiddag. Om 11u kwam onze vriendin Diane langst met haar hondje Lita om kennis te maken met Tazzy. Dit was best wel een spannend moment. In het verleden hebben we Lita enkele keren opgevangen en naar de toekomst toe zal dit ook wel eens gebeuren. Zo was de vraag gesteld of Lita zaterdag enkele uurtjes zou kunnen komen omdat de baasjes naar een feestje moesten waar de hond niet mee naartoe kon.  De kennismaking met Lita verliep eigenlijk wel vlotjes. Natuurlijk een klein hondje van 6 jaar tegenover een grote jonge hond die nog speels is? Maar alles verliep goed en Lita liet even horen dat ze van zich kon afbijten en Tazzy ging dat van zelf uit de weg.  Dat was voor ons wel een geruststelling zodat Lita zaterdag kon afkomen.

Op dinsdag gingen we dan met de bus naar Aartselaar om de route naar mijn ouders en de route van de fitness te oefenen. Aan de fitness is het toch nog een moeilijk punt. Maar dat kunnen we nog steeds herhalen eventueel volgende week. Woensdag ging ik met Lore nog een keertje naar mijn werk om alles daar eens te overlopen. Het is de bedoeling dat ik volgende week maandag met Tazzy alleen naar het werk zou gaan. Indien er dan toch nog iets fout zou lopen dan kan Lore nog feedback geven. Gelukkig worden we nog niet meteen gelost en moeten we nog niet meteen onder moeders vleugels uitvliegen.

Door covid verloopt onze class toch wel een beetje anders. Anders was er een hogere druk geweest om nog bepaalde routes aan te leren in die 5 weken die we eigenlijk maar hebben. Dan waren de routes naar en in Antwerpen-centraal station er nog bij gekomen en ook nog de verkenning in Hasselt station en in Zolder naar de familie. Als laatste ook nog de route naar de manege om af te spreken met de vriendengroep van Limburg. Maar nu heeft Covid er zo over beslist dat we enkel ons momenteel focussen op onze omgeving hier in Wilrijk. Als de coronacijfers terug zakken dan kan ik Lore opnieuw contacteren om de extra routes aan te leren. Ik denk dat het nu belangrijk is om vooral te focussen op het leren aanvoelen van Tazzy en ook de enkele routes die ik nu al ken. Nu met dat hele gedoe van corona gaan we toch niet de deur uit en doen we geen onnodige uitstappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.