Storm Eunice Antwerpen vs storm Eunice Vlieland

Eunice

Het zijn woelige tijden in de lucht. Storm Dundley is nog maar net gepasseerd en daar is storm Eunice al. Als je het weerbericht moest geloven zou Eunice nog pittiger worden dan Dundley. Beiden hadden we vandaag bewust verlof genomen. We hebben nog maar net onze hond en dan al meteen de confrontatie aangaan om in een storm te gaan werken, dat wilde we toch nog vermijden.

In de voormiddag was het gelukkig nog acceptabel. Met deze windsnelheden zijn we al gaan werken. Maar deze keer niet! Deze keer bleven we veilig binnen omdat de weerman hevige windstoten over heel België al had voorspelt vanaf de ochtend. Tja, volgens de beschrijving van anderen bedekte de stormoppervlakte van Eunice op de weerkaart heel België. Maar in België kan je nooit het weer exact voorspellen en moet je het soms met een korreltje zout erbij nemen.

De honden genoten evengoed vandaag van hun rustdagje. Voor hen waren de afgelopen 48u toch ook wel intens geweest met allerlei prikkels. In de namiddag werd het briesje wel een enorme bries en was het niet meer zo veilig voor ons als blinde buiten te gaan ronddwalen. Zoveel geluiden die je dan niet altijd thuis kan brengen of geluiden van het verkeer die helemaal misvorm worden. Als je dan nog met je stok moet lopen, moet je toch wel de nodige ervaring hebben. En ja, voor een blindengeleidehond in zo een weer werken is helemaal niet evident omdat die lager bij de grond zitten dan wij en zeer alert reageren op geluiden en ons dan willen beschermen.

Affin… de honden trokken zich van de wind niet erg veel aan want als ze in de namiddag buiten moesten voor hun plasje vonden ze het nog plezant om te gaan rennen en lekker onnozel te gaan doen. Spelen was het enige wat ze wilde doen terwijl er storm was. Tripple ging constant met de neus in de lucht rondlopen om die ene bepaalde geur maar te kunnen opvangen. Om welke geur het ging? Geen idee! En Tazzy, die ging er maar bij liggen met zijn frisbee. En wij als baasjes moesten het maar aangapen. En als ze niet buiten waren, dan lagen beiden honden languit in de zetel te snurken. Zelfs zo hard met momenten dat ze boven de tv uitkwamen. Ja, vandaag was het zo een dag om niet veel te doen. Daar zorgde Eunice wel even voor.

Via onderstaand filmpje kan je de wind horen waaien in Antwerpen.https://youtube.com/shorts/55CsS80fdvI

 

Update Vlieland

Dat ook storm Eunice aanwezig was op Vlieland was te merken. Het was er in ieder geval zeer winderig. Ze zaten er al enkele dagen met veel wind en ook Dudley was in Vlieland gepasseerd. Door de storm werd het bootverkeer tussen het vasteland en de eilanden beperkt, maar niet volledig stil gelegd. Volgens de informatie die wij kregen was het ook een woelige Waddenzee.

Maar woelig of niet, daar trokken Chivas en Cenna zich ook niet veel van aan. De wandelingen werden een klein beetje aangepast, maar toch liepen ze hun toertjes. De honden genoten wel van het winderig weertje. De oren flapperend in de wind en de neus die allerlei visgeuren opvingen (Ik vermoed toch dat je op een eiland veel visgeuren ruikt zo dicht bij de zee. Zelfs hun baasje genoot er van en tijdens de stormachtige wandelingen maakte ze ook enkele leuke foto’s van de honden.

 

* De drie stormdepressies Dudley, Eunice en Franklin hebben op Vlieland voor een record gezorgd. Zes etmalen waaide het er gemiddeld windkracht 9. Van 16 tot en met 21 februari waren daar zes etmalen op rij met een hoogste uurgemiddelde windsnelheid van minstens 9 Beaufort. Dat is toch al een aardig briesje en dat voor zo een lange periode.

 

 

Een idee hoe hard de wind waaide in Vlieland

Vond je dit blogbericht interessant?
Abonneer je dan op onze interessante nieuwsbrief om meteen de nieuwe blogberichten te ontvangen in je mailbox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.