Rustdag voor Tripple en 3de vaccin Manuella

Afgelopen week had ik met Lore mijn 3de en tevens ook laatste week class met haar. Vanaf maandag is het aan mij en Tripple. Tja, had ik nu die 2 weken onbetaald verlof nog moeten behouden of niet? Zal ik maandag al niet meteen terug aan het werk gaan? Iedereen raadde me toch aan om de 2 weken extra te behouden in het welzijn van Tripple en om nog beter aan elkaar te wennen en ook voor mezelf om een beetje tot rust te komen.

Nee, de 5 weken zijn helemaal geen relaxvakantie maar een intensieve opleiding. Het is jammer dat dit niet wordt erkend door de overheid. Dat mensen met een beperking die een betalende job uitoefenen hier geen voordelen in hebben want uiteindelijk is dit toch in functie van zelfstandigheid en ook in functie om veilig op het werk te geraken. Helaas hebben wij daar niets op te zeggen.

Vandaag kwam Lore al niet meer want tijd om te oefenen was er eigenlijk niet. Ik kreeg vandaag mijn 3de prik (boostervaccin). Omdat dit te veel zou worden voor zowel mij als voor de hond besloten we vandaag niet te trainen en werd ik begeleidt door mijn vriendin om het vaccin te gaan halen. Ik heb er eigenlijk in de dag zelf niet veel van geweten waar ik wel blij om was. Namiddag is er dan nog tijd voor andere dingen te doen.

Ik nam bij het thuiskomen ook even de tijd om de honden te borstelen, ze verliezen toch wel veel haren. Hadden dit zelf niet verwacht maar werden er op zowel een positieve maar ook negatieve manier al op attent gemaakt dat er wat meer haarverlies was. Ok, dat je ons er attent op maakt zodat we hier rekening mee kunnen houden, daar hebben we geen probleem mee. Op moment is het ook wel wat veel maar er wordt dagelijks gestofzuigd. Meer kunnen we niet doen.

We borstelen dus de honden 1 x per week want voor deze 2 is dat wel voldoende. Ach, we hadden toch weer een hoopje haren bij elkaar gekregen. Met de tijd denk ik er toch aan om te investeren in een goede trimtafel om de honden te borstelen want zo op de grond zitten is echt niet zo aangenaam voor mij. Maar daar moet ik natuurlijk wel voor sparen. Gelukkig blijven beiden honden wel stil staan tijdens hun borstelbeurt al heb ik de indruk dat ze het niet altijd even graag hebben. In de avond begon ik me toch wat uitgeput te voelen en zo anders dan normaal. Toch reactie op het vaccin???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.