Philippe & Tazzy – class week 5

Voilà, mijn 5 weken met Tazzy zitten er alweer op. Wat is de tijd toch snel gegaan. In die 5 weken is er zoveel gebeurd, heb ik even opnieuw moeten leren lopen omdat met Tazzy werken anders is dan werken met Cenna. Heb we ons gefocust op het oefenen van de belangrijkste trajecten die ik momenteel zal lopen in het dagelijkse leven. Helaas, maar de covid-cijfers zijn opnieuw in stijgende lijn aan het gaan waardoor we toch een beetje anders te werk moeten gaan.

Drukke locaties en drukke periodes tijdens de spitsuren die zullen we dan ook ten alle tijden gaan mijden. Buiten mijn werk zal ik niet in heel die drukte doelloos gaan rondzwerven met Tazzy. Gelukkig is dat ook niet nodig.

Vorige zaterdag op 13 november kregen we Lita op bezoek voor enkele uurtjes. De baasjes waren uitgenodigd op een receptie waar de hond niet mee naartoe kon en vermits Lita ons kent en gewend is aan de verwennerij van ons Manuella, was ze hier van harte welkom. Natuurlijk moesten we bekijken hoe alles zou verlopen, maar uiteindelijk verliep tussen de honden alles gesmeerd. Na 2 keer even een correctie uit te voeren naar alle honden, vond iedereen zijn plekje in huis en was het een rustige avond. Daar waren wij hier met zijn allen weel héél erg blij om en wisten we dat dit herhaald kon worden.

Maandag 15 november startte ik met mijn 5de week class. Een pittige dag want ik ging voor de eerste keer naar mijn werk. Zie verslag (solo naar het werk). Momenteel iedere dag naar het werk gaan zit er voorlopig nog niet in door de stijgende coronacijfers. Op zich vind ik dit nu niet zo erg want zo heb ik en Tazzy meer tijd om te recuperen na een toch wel vermoeiende werkdag.

Op dinsdag liep ik solo het traject naar de apotheker zodat ik aan Lore mijn feedback kon geven op woensdag. Ik merkte toch hier en daar dat ik in de fout was gegaan en dat ik hier de volgende keer zeker op moest letten. Ja, in begin maak je al wat meer fouten, maar die gaan er natuurlijk ook snel uitgaan. Vandaag heeft Tazzy ook kennis gemaakt met de hondenschoentjes die we hadden gekocht voor Chivas en Cenna. Bedoeling is dat we de hond de schoentjes gaan laten dragen tijdens de vrieskou en als er zout is gestrooid (in de stad kennen ze er wat van om op de voetpaden zout te strooien net als op mijn werk). Dit is wel belangrijk want ik zou niet hetzelfde met Tazzy willen meemaken dan wat ik met Cenna heb meegemaakt enkele jaren geleden op oudjaar. Ze had toen een bloedvergiftiging opgelopen door een klein wondje en die periode was er héél veel zout gestrooid geweest. Gelukkig met de juiste medische zorgen is ze er toen wel door gekomen.  Door de drukte kon de dierenarts van het BCG eigenlijk vandaag pas langst komen voor de hele introductie en uitleg over de hond. De dierenarts zit gelukkig af en toe in onze regio waardoor dit uiteindelijk geen probleem was.

Donderdag ging ik met Lore nog 1 keer het traject in Aartselaar verkennen bij mijn ouders. Dit zal een goede oefening blijven. Met de tijd is de bedoeling dat Manuella zeker zal meelopen maar voorlopig is het eerst tussen mij en Tazzy.  Alles verliep redelijk goed met Tazzy, hij kende het traject al redelijk vlotjes. Momenteel heb ik het traject wel nog maar twee keer met de bus geoefend en met de tijd zal dit er vlotter gaan.  Het openbaar vervoer kunnen we gelukkig hier in Antwerpen ook vlotjes nemen buiten de spitsuren wat positief is.

Op vrijdag was het dan mijn laatste dag class. Een laatste keer met Lore naar de apotheek lopen om dit traject te herhalen.  Nu word ik langzaam onder moeders vleugels losgelaten om meer stappen te zetten in de grote wereld. Klaar voor uit te vliegen in mijn nieuw hoofdstuk met Tazzy.  Ik hou jullie zoveel mogelijk op de hoogte van onze avonturen. Al ben ik zelf geen grote schrijver op onze blog. Toch zal deze website goed bijgehouden worden en kunnen jullie mij en Tazzy gewoon blijven volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.